Wednesday, November 12, 2014

doTerra Post Convention Event

Prejšnji teden sem sobotno popoldne preživela v prijetni družbi so-navdušenk nad eteričnimi olji. V Ljubljani je potekal prvi doTerrin "post convention" dogodek pri nas. 


Na dogodku je bila predstavljena doTerra, njen način dela in njene primerjalne prednosti. Glede kvalitete svojih eteričnih olj imajo pri doTerra postavljene visoke standarde, pri katerih ne sklepajo kompromisov. Olja kupujejo neposredno pri pridelovalcih, brez posrednikov. Preden gre v prodajo, se vsaka serija trikrat testira, da kupec res dobi tisto, kar piše na steklenički. Vsako olje mora izpolnjevati stroge pogoje za dosego CPTG certifikata, o katerem si lahko podrobno preberete tule.

Med odmorom so nas pogostili z dobrotami Zdrave juhice, v katerih so se skrivala eterična olja. Po odmoru pa je sledil zame najzanimivejši del, predstavitev novosti, ki jih je za leto 2015 pripravila doTerra. 


Breathe pastile sem že omenila, novosti v liniji negovalne kozmetike bom opisala ko prejmem paket z novostmi in jih preizkusim. Najbolj pa se veselim novih pridobitev v liniji eteričnih olj, in sicer eterično olje kardamoma in eterično olje arborvitae, drevesa življenja.



Kardamom je bližnji sorodnik ingverja in ena najdražjih začimb na svetu. Eterično olje pridobivajo z destilacijo posušenih semen rastline. Ima topel, začimbno-balzamični vonj. Blagodejno vpliva na dihala in prebavila. Ima antiseptično, diuretično in stimulativno delovanje. Je digestiv, dviguje razpoloženje in pomaga pri utrujenosti. Eterično olje kardamoma je nežno in zato primerno za uporabo pri otrocih. Njegov poseben vonj lajša težave pri potovalnih slabosti. Pomaga pri prehladnih obolenjih, zaradi česar so ga pri doTerri vključili v respiratorno mešanico Breathe. Nova, izboljšana formula bo pri nas na voljo po novem letu.


Arborvitae - tuja, orjaški klek ali drevo življenja, je ogromno po velikosti in bogato s terapevtskimi koristmi, ki izhajajo iz njegovega lesa. Visoke vsebnosti tropolonov ga ščitijo pred zunanjimi in sezonskimi nevarnostmi in škodljivci. Vonj eteričnega olja je topel, lesnat, zemeljski - mističen. Telo ščiti pred škodljivimi dejavniki iz okolja, podpira normalno celično aktivnost in jača imunski sistem. Je učinkovit repelent in zaščitno sredstvo za les. Eterično olje arborvitae je težko najti, zato sem se morala precej potruditi, da sem našla kaj o njegovem vsestranskem delovanju. Je antirevmatik, diuretik, emenagog (sredstvo, ki pospešuje menstruacijo, zato ni primerno za nosečnice!!), ekspektorant (pomaga pri izkašljevanju), stimulant, tonik, vermifug (sredstvo proti črevesnim zajedalcem). Gre za olje z močnim delovanjem, zato je potrebna previdnost pri uporabi.

Komaj čakam da bodo novosti na voljo tudi pri nas!
Nabiralka*

No comments:

Post a Comment