Wednesday, November 19, 2014

SOS mazilo za lička


Pravi mraz še ni pritisnil, letošnji november je neverjetno topel (in moker), vseeno pa nam je na večernih sprehodih uspelo pridelati hrapava lička. Precej se tudi pozna, če zapiha veter. Na spletu sem pobrskala za hranljivim negovalnim mazilom za otroška lička in se odločila, da poskusim z lanolinom, karitejevim maslom, za piko na i pa sem dodala še nekaj kapljic eteričnih olj.


Potrebujete:

- 50g karitejevega masla,
- 30g lanolina,
- 20ml olivnega olja,
- 5 kapljic eteričnega olja sivke,
- 3 kapljice eteričnega olja rimske kamilice.



Lanolin pridobivajo iz ovčje rune, po striženju ovac. Je rumena voskasta snov, ki je zelo podobna kožnemu sebumu, zato se v kozmetičnih izdelkih zelo dobro obnese. Na koži vzpostavi vlažilno pregrado in ji tako omogoči, da se ponovno navlaži in preprečuje izhlapevanje koži lastne vlage. Deluje tudi kot zaščita pred vnetji in pripomore k hitrejšemu obnavljanju suhe, razpokane kože.

Rimska kamilica je eno bolj blagih eteričnih olj in zato zelo primerno za nego dojenčkov. Pomirja razdraženo kožo, blaži vnetja in pospešuje celjenje.


Postopek:

V večjo posodo dajte 50g karitejevega masla in ga premečkajte z vilico. Dodajte lanolin in olivno olje ter vse skupaj z vilico premešajte. 



Mešanico s stepalnikom nekaj minut mešajte na najvišji hitrosti, da se spremeni v gladko zmes. Dodajte eterična olja in stepajte še kakšno minuto, nato je mazilo pripravljeno. 


Embalažo razkužite z alkoholom in vanjo vlijte mazilo, ki je takoj pripravljeno za uporabo. 



Mazilo je uporabno za nego celotnega telesa, ker je izredno bogato in mastno, za en nanos je dovolj že zelo majhna količina.


Uživajte v zadnjih toplih jesenskih dneh,
Nabiralka*

No comments:

Post a Comment